7 redenen waarom ondernemen in Brunssum een top idee is!

Dat je wilt ondernemen weet je stiekem al lang. Je hart klopt al sneller bij het idee. Alleen nu die stap nog écht zetten. Misschien mis je nog een pand, een stukje begeleiding of wat extra financiële ruimte. Wat het ook is, Brunssum biedt zeker 7 waanzinnige kansen! Ha, wie weet is die droom(zaak) dichterbij dan je denkt.

Doorpakken die zaak!

Het is nu zaak om door te pakken. Pak je lijstje met voor- en nadelen én die (rode) pen er maar gauw bij, want deze 7 zaken wil je zeker niet missen. 

1. (Gratis) Begeleiding is om de hoek.

Letterlijk! Stichting Streetwise uit Heerlen begeleidt ondernemers bij alle stappen die nodig zijn voor het oprichten van een succesvolle onderneming. Van businessplan, vergunningen, huurvoorwaarden tot en met de financiering: Streetwise staat je bij met raad en daad. En dat zonder kosten, hoe fijn. Dus schroom niet om je twijfels of vragen met deze experts te bespreken. 

2. Gratis parkeren

Vaak irritatie nummer één onder klanten: hoge kosten voor het parkeren van de auto. Goed nieuws: parkeren in Brunssum is g-r-a-t-i-s! Meer hoeven we niet te zeggen, toch? 

3. Uitgebreide financiële hulp is nabij

Grootste plannen heeft de Gemeente Brunssum in petto, want het centrum moet dé trekpleister van de stad worden. Ondernemers zijn dan ook meer dan welkom (om te blijven) en daarom heeft de Gemeente maar liefst 5 regelingen in het leven geroepen die dat financieel gezien aantrekkelijk maken. Of je nu nieuw bent of er al een zaak hebt, actief bent/ wordt in de horeca, leisure, dienstverlening of consumentverzorging: aan iedereen is gedacht. 

4. Het gras is groener!

Het nieuwe centrum in Brunssum wordt groener dan groen. Hoe het précies gaat uitzien, dat is nog in ontwikkeling maar denk aan groene gevels als verticale tuin, boomeilanden, een groene strip, miniparkjes vol kunst, speelplekken en zitfuncties in het - je raadt ’t al- groen. Een pracht voor het oog mét een enorme aantrekkingskracht voor jong en oud. Oftewel: hallo, klanten! 

5. Je staat er niet alleen voor

Als er ergens die samenhorigheid is, dan is het wel in Brunssum. Ondernemers en de Gemeente Brunssum werken op verschillende vlakken samen aan oplossingen of werken ideeën uit om het centrum onderscheidend op de kaart te zetten. Een cadeaukaart voor lokale winkels, gezamenlijke promotie, een digitale winkelstraat? 3 x ja, in Brunssum staat dat op de agenda!

6. Niet voor even, maar heel je (ondernemend) leven

De visie voor het centrum is kraakhelder en niet voor maar even. Ook de volgende generaties zullen beamen: dit is dé frisse, internationale en groene vestigingsplek bij uitstek.  

 

7. Brunssum sprankelt

Ok, het was – net als in de rest van Nederland – even wat stiller op dit vlak. Maar langzaamaan ‘mogen we weer’ en kijken we uit naar evenementen die Brunssum zo bijzonder sprankelend maken. De Parade, de kermis, de voorstellingen in het Openluchttheater: ze brengen genoeg mensen naar de Parelstad van Limburg. 

En, hoeveel plussen sieren er inmiddels jouw lijst? Hopelijk brengt dit jouw stap tot die droomzaak net weer een stukje dichterbij. Meer (inspiratie) over ondernemen in Brunssum en collega-ondernemers uit de regio vind je hier.