Openluchttheater Brunssum

Middenin de groene omgeving van het Vijverpark ligt het Openluchttheater van Brunssum. Ieder jaar zijn hier voorstellingen te zien voor jong en oud. Een podium voor kunstenaars in alle soorten en maten, uit ieder genre en van jong tot oud. Beginnelingen zetten hier hun eerste stapjes op het podium, ervaren kunstenaars genieten van de intieme en natuurlijke sfeer van dit bijzondere openluchtpodium.

Officiële opening

De officiële opening van het overkapte openluchttheater is gepland in het tweede weekend van september 2021. Maar deze zomer vinden er al een aantal voorstellingen plaats. Kindervoorstellingen, muziek- en dansavonden, er is al genoeg te doen. Natuurlijk zijn we wel gebonden en houden we ons aan de actuele Coronamaatregelen. 

Overkapping

Een weersonafhankelijk podium voor cultuur in Brunssum, dankzij de nieuwe overkapping zijn voorstellingen in het Openluchttheater nog vaker en diverser mogelijk. Architect Ivo Rosbeek van Studio Ivo Rosbeek heeft een ontwerp gemaakt dat harmonieert met de groene parkomgeving. Daarbij is rekening gehouden met de theater technische functionaliteit van het OLT en met de sociale veiligheid in het park.

Voorstellingen

Het programma voor 2021 van het Openluchttheater is opgenomen in onze evenementenkalender. Je vindt het overzicht hier.

Overkapping Openluchttheater