Binnenkort opent het nieuwe Openluchttheater zijn deuren!

Theater, kindertheater, filmvoorstellingen, dans, zang, bands, en livemuziek van alle genres. Al meer dan een halve eeuw onlosmakelijk verbonden met het Vijverpark en verstopt tussen de wilgen en het water. Het openluchttheater van Brunssum.

Bijna iedere Brunssumer heeft wel een mooie herinnering aan het Openluchttheater, en er een voorstelling gezien of er zelf opgetreden met harmonie, koor, dansgroep of fanfare. Het theater is misschien even zoeken, maar als je er eenmaal bent is het niet te missen. De betonnen blokken vormen een grootse tribune, en door de natuur en de kleine vijver waan je je in een magische oase van groen en rust. Maar niet als er een voorstelling plaatsvindt. Want dan blaast de energie je om de oren.

Het seizoen is van start

In juli is het seizoen van het Openluchttheater van start gegaan, en zit iedereen dankzij de nieuwe overkapping tijdens druilerig weer droog. Het programma bestaat dit jaar uit een breed palet aan optredens en voorstellingen met in het bijzonder: het openingsweekend in september.

Openingsweekend in september

In september staat ons Brunssumers een interessant en spectaculair programma te wachten! Vanaf 9 september wordt het vernieuwde Openluchttheater van Brunssum door de gemeente officieel geopend met een programma van vier dagen. De voorstellingen op vrijdag, zaterdag en zondag zijn voor iedereen toegankelijk en een mix van film, kindertheater en concerten. Voor ieder wat wils! Via Tickli kunnen tickets voor de voorstellingen worden geboekt, en gegarandeerd dat de overkapping eraf wordt gespeeld! Hieronder de programmering voor je op een rij!

 

Vrijdag 10 september - Nederlands Douane Orkest

Een optreden door het Nederlands Douane Orkest, onder leiding van chef-dirigent Björn Bus. Het orkest, 60 personen groot, bestaat uit een symfonisch blaasorkest en een slagwerkgroep.
Het orkest wordt begeleid door de 13-jarige Emma Kok, die onlangs de Voice Kids won, en door zanger Martin van der Starre.
Het concert begint om 20 uur. Kaartjes zijn 5 euro per persoon. In deze prijs zijn twee consumpties inbegrepen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via tickli, https://shop.tickli.nl/event/NederlandsDouaneOrkest

 

Zaterdag 11 september - kindervoorstelling: Hakim (van Sesamstraat)

Theaterartiest en mimespeler Hakim (bekend van Sesamstraat) komt met een verrassende show voor kinderen van alle leeftijden (vanaf 2 jaar). Hakim betekent: veel lachen. Maar ook: veel meedoen. Gek en geestig, dat is 'Hakim op z'n best'.
De voorstelling begint om 10.30 uur.

Kaartjes zijn 2 euro per persoon en verkrijgbaar via tickli, https://shop.tickli.nl/event/Hakim.

 

Zaterdag 11 september - Guido's Orchestra

Samen met zangeres Wendy Kokkelkoren brengt Guido's Orchestra een dynamische, spetterende show, met een mix van klassiek en pop, onder leiding van componist en dirigent Guido Dieteren. 
Het concert begint om 20 uur. Kaartjes zijn 5 euro per persoon. In deze prijs zijn twee consumpties inbegrepen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via tickli, https://shop.tickli.nl/event/GuidosOrchestra.

 

Zondag 12 september - Maastrichts Salon Orkest

Het Maastrichts Salon Orkest is een 5-koppig ensemble, bestaande uit leden van het Johan Straus Orkest van André Rieu. Rieu richtte ooit het Maastrichts Salon Orkest op en is nog steeds samensteller van het repertoire, bestaande uit licht klassieke muziek. De voorstelling is onder leiding van violist en pianist Frank Steijns.
Het concert begint om 10.30 uur. Kaartjes zijn 5 euro per persoon. In deze prijs zijn twee consumpties inbegrepen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via tickli, https://shop.tickli.nl/event/SalonOrkest.

 

Zondag 12 september - Film: Mamma Mia 2!

Mamma Mia, Here We Go Again! is een vrolijke romantische musical met een sterrencast. die zich afspeelt op een zonovergoten Grieks eiland. De film is een ode aan de muziek van Abba, met nummers als 'Mamma Mia', 'Dancing Queen', 'Super Trouper', 'Waterloo', en nog veel meer.
De filmvoorstelling begint om 20.00 uur. Kaartjes zijn 5 euro per persoon. In deze prijs zijn twee consumpties inbegrepen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via tickli, https://shop.tickli.nl/event/mammamia2.
 

Coronatoegangsbewijs

De voorstellingen zijn alleen toegankelijk na vertoon van een coronatoegangsbewijs. Tot een coronatoegangsbewijs behoort een 

  • Vaccinatiebewijs: Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin, of een
  • Herstelbewijs: Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona, of een
  • Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur vóór de voorstelling.
  •  

Het programma voor 2021 van het Openluchttheater is opgenomen in onze evenementenkalender. Je vindt het overzicht hier.