Even voorstellen: Peter Gommans

Misschien heb je het al langs zien komen, van 1 september tot 1 oktober organiseren we een fotowedstrijd. Dit initiatief is bedacht door Brunssumers en bedoelt voor Brunssumers. Want Brunssum heeft veel prachtigs te bieden en daar mogen we trots op zijn! En het vooral ook delen!

Uit de vele inzendingen zal een 5 koppige jury de 5 mooiste, meest typische foto’s kiezen. Deze worden vervolgens omgezet in een setje ansichtkaarten die gratis verkrijgbaar zijn op verschillende plekken in Brunssum. Maar wie is die jury eigenlijk? Dit zijn ook échte Brunssumers, met liefde voor fotografie. Om je een idee te geven stellen ze zich graag aan je voor! Deze keer: 

Peter Gommans/Foto’s Brunssum

Interesse in de historie van Brunssum, ondersteund door oud-beeldmateriaal, ligt primair ten grondslag aan de uit de hand gelopen hobby van mij, Peter Gommans, oprichter en beheerder van Foto’s Brunssum. Hieruit kwam al snel het besef voort dat het heden de historie van morgen is en het vastleggen van gebeurtenissen die in het NÚ plaatsvinden, belangrijk zijn voor later!

Zo ontstond in 2013 de gedachte om de Facebook-site Foto’s Brunssum op te richten. De paniek was groot toen de pagina door de Facebook-organisatie verwijderd werd, omdat zij te veel volgers kregen/hadden.

De doorstart als non-profit organisatie was al gauw een feit en daarna was de groei niet meer te stuiten. Met hulp van partner, Anja Wevers en, uiteindelijk, nog 7 vaste vrijwilligers wordt dagelijks beeldmateriaal gepubliceerd en de volgers geïnformeerd.

De missie van Foto’s Brunssum gaat nooit verloren: Het vastleggen van het cultureel erfgoed, waarbij de informatie, WIE, WAT, WAAR, WANNEER en HOE gewaarborgd blijft zodat heel veel Brunssummers na hen kunnen genieten, ook ver in de toekomst, van wat Brunssum ooit was!

Portret Peter Gommans_401x500