Jouw Toekomstige Brunssum

Hé Brunssumers! We gaan het hebben over Jouw Brunssum. De stad waar jij elke dag doorheen loopt, fietst en je leven leidt. Wat gaat er door jouw hoofd als je denkt aan Brunssum? Jouw gedachten, dromen, ideeën. Misschien denk je aan de geschiedenis, de mix van mensen hier, de prachtige natuur, werk of school. Al deze dingen samen vormen (de toekomst van) Brunssum.

JouwToekomstigeBrunssum_Logo_Blauw

Wat vinden Brunssumers eigenlijk belangrijk?

Sinds dit jaar werken we aan een nieuw toekomstplan voor onze stad. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor jouw betrokkenheid in Brunssum. Wat zou jij willen zien in Jouw Toekomstige Brunssum? Welke uitdagingen moeten we aanpakken voor een betere leefomgeving? En zo zijn er nog meer belangrijke vragen die we aan verschillende inwoners van Brunssum willen stellen.

Maak jouw idee waar!

Jouw omgeving en leefsituatie bepalen grotendeels hoe je je voelt. Maar wat is voor jou écht belangrijk? Is het dat mooie huis, een veilige buurt, een groene omgeving, een goede school of gewoon alles? Je hebt er vast al over nagedacht. En zo niet, dit is je kans. Denk mee over Brunssum en maak jouw Brunssum!

Blik op de toekomst

De historie en cultuur van Brunssum, het landschap, de bewoners van de vijf Brunssumse wijken, maar ook werkgelegenheid en onderwijs. Het zijn slechts een paar elementen die samen Brunssum vormen. Dagelijkse dingen waar jij je eigen ideeën over kan én mag geven. In dit artikel lees je er meer over.

Vóór en vanuit verschillende bewoners

De kwaliteit van leven is voor iedereen anders. Jongeren, ouderen, families, hoog- en laagopgeleiden, mensen met verschillende inkomens, nationaliteiten… elke mening telt! Het verhaal van Brunssum is jouw verhaal. Ons verhaal.

Want alle 'jouws' maken 'Ons'

Het is best lastig om vooruit te kijken en te bedenken wat we willen, voelen, zien en missen. Toch gaan we proberen om een compleet beeld te krijgen. Zo kunnen we samen een plan voor de toekomst maken. Met trots en met passie. Omdat ons hart in Brunssum ligt.

Laat je inspireren!

De afgelopen jaren is er al van alles gebeurd in Brunssum. Van de ontwikkelingen in OnsNieuweCentrum tot het opnieuw vormgeven van onze oudste wijken benoemd als beschermd stads-en dorpsgezicht. Kijk eens goed om je heen en ontdek wat voor moois hier te vinden is. De komende tijd delen we ook voorbeelden zoals van Serv en Joyce, zodat je kunt zien wat er allemaal is ontstaan. Misschien raak je geïnspireerd en wil je ook een steentje bijdragen.

Denk jij ook mee? Kijk hier waar wij te vinden zijn, tijdens bijvoorbeeld een van de straathoeksessies en deel je ideeën.

Je stad heeft je nodig

Jouw ideeën en inzet tellen, ook voor de toekomst. Want Brunssum is van ons allemaal! Denk mee en draag bij aan het Brunssum van morgen. Jouw stad, jouw thuis. Jouw Toekomstige Brunssum!