Jouw toekomstige Brunssum: wat vind jij als Brunssumer belangrijk?

Jij kunt meedenken over Brunssum. Over wat gaat er allemaal goed in Brunssum? Wat kan er beter? En wat zouden we moeten doen? De antwoorden en ideeën die hier uitkomen: daar kunnen we wat mee. Uiteindelijk is het de bedoeling om de ideeën met elkaar waar te maken. Maar we beginnen bij het begin. Met de belangrijkste vraag: wat vind jij als Brunssumer belangrijk? Om deze grote vraag te beantwoorden hebben we thema’s en vragen verzameld waar je je mening over kunt geven. Denk je alvast mee?

Voelt mijn wijk als mijn thuis?

Je ergens thuis voelen in je wijk betekent dat je je goed voelt en een band hebt met de plek waar je woont. Het gaat dan niet alleen om je huis, maar ook om de buurt eromheen. Voel jij je thuis in je wijk? Voel je je op je gemak met de mensen in en uit de buurt?

Heb ik goed contact met mijn buren?

Contact hebben met buren betekent simpelweg: heb ik een goede relatie met de mensen die naast mij wonen? Het gaat erom of we vriendelijk en beleefd met elkaar omgaan, of we elkaar kennen en met elkaar praten. Het kan ook betekenen dat we elkaar helpen als dat nodig is. 

Voel ik mij gezond?

Hoe gaat het met je? Lichamelijk en geestelijk? De kwaliteit van je leven heeft ook te maken met je gezondheid. Gezond in je hoofd en in je lichaam? Het gaat erom of je geen lichamelijke klachten hebt, of je genoeg energie hebt.

Ga ik met plezier naar mijn werk?

Werken bepaalt een groot deel van je leven. Daarom is het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. Plezier bestaat hier uit verschillende dingen. De arbeidsvoorwaarden, je werkomgeving, hoe zelfstandig je kan en mag werken, de veiligheid op je werkplek en de mogelijkheden om je te ontwikkelen. Dus, ga jij met plezier naar je werk?

Voel ik mij veilig in mijn wijk?

Je veilig voelen is belangrijk: het is nodig voor een fijn en gezond leven. Voel jij je veilig in je wijk? Voel jij je veilig in Brunssum? Of kunnen er dingen beter? Denk aan verkeersveiligheid of maatregelen om misdaad te voorkomen. Allerlei onderdelen die ervoor zorgen dat jij veilig over straat kunt en veilig in je huis kunt wonen.

Tegel Serv_DEF   Tegel Joyce Linssen

Serv Visser en Joyce Linssen gingen je al voor: zij dachten mee over hun woonomgeving. En met resultaat! Lees hier het verhaal van Serv en hier het verhaal van Joyce!

Vind ik rust en ontspanning in mijn wijk?

Heb jij toegang tot parken? Tot een speeltuin? Sportfaciliteiten? Wandel- en fietspaden? Het zijn belangrijke plekken waar je je hoofd leeg kunt maken, tot rust kunt komen en ontspanning kunt vinden. Erg belangrijk: want het draagt bij aan hoe je je voelt. Vind jij rust en ontspanning in je wijk?

Kan ik nieuwe dingen leren in mijn omgeving?

Hiermee wordt bedoeld of er kansen zijn om nieuwe vaardigheden of informatie op te doen in de plaats waar je woont. Het gaat erom of de omgeving mogelijkheden biedt voor leren en ontwikkeling, zoals toegang tot scholen, cursussen, of bijvoorbeeld een bibliotheek.

Houd ik genoeg geld over om leuke dingen te doen?

Houd ik na het betalen van mijn rekeningen en kosten nog voldoende geld over om leuke dingen te ondernemen? Het gaat erom of je na het voldoen van jouw financiële verplichtingen nog ruimte hebt in je budget om leuke dingen te doen of om jezelf (en je gezin) te verwennen

Praat, denk mee en maak jouw Brunssum!

Jouw Toekomstige Brunssum moet ervoor zorgen dat we als Brunssumers uiteindelijk tot de meest gelukkige mensen op aarde behoren. Moet lukken toch? Bovenstaande thema’s en vragen hebben daar een grote invloed op en zijn bepalend over wat het leven in Brunssum de moeite waard maakt. Dus, wat gaat er goed in Brunssum? Wat kan er beter? En wat zouden we moeten doen? Meedenken en je verhaal vertellen is stap 1!

Wees welkom: denk mee, gooi je ideeën op tafel of kom luisteren naar wat andere medebewoners te vertellen hebben. Waar en wanneer dat kan? Dat lees je hier

Jouw ideeën en inzet tellen, ook voor de toekomst. Want Brunssum is van ons allemaal! Denk mee en draag bij aan het Brunssum van morgen. Jouw stad, jouw thuis. Jouw Toekomstige Brunssum!

JouwToekomstigeBrunssum_Logo_Oranje