Scholen

Brunssum telt elf bassischolen. Van katholiek tot gereformeerd, speciaal onderwijs en een internationale school. Vier hiervan zijn een brede school. Daarmee biedt Brunssum alle ruimte voor een ontwikkeling die past bij je kinderen.

Ook na groep 8 kun je vanuit Brunssum prima doorgroeien. Binnen 10 km liggen 10 middelbare scholen, van VMBO tot en met het gymnasium.

Voor degenen die verder willen biedt de regio een palet aan mogelijkheden in alle richtingen. De beste hogescholen, de meest internationale universiteit van Nederland en een van de beste technische universiteiten van Europa geven nieuwe studenten alle kans hun eigen weg te kiezen.


Basisscholen

In elke wijk vindt je minstens één basisschool. Daarbij varieert het aanbod enorm: de AFNORTH internationale basisschool, Jenaplan in De Vlindertuin, de gereformeerde basisschool Benjamin, en de speciale school voor basisonderwijs De Boemerang.


Voorgezet onderwijs

Het onderwijsaanbod is groot vanuit centrum Brunssum. In Brunssum en directe omgeving (in Heerlen of Sittard) liggen alle varianten aan middelbaar onderwijs binnen fietsafstand.

Hogescholen & Universiteiten

Dat Brunssum zich in een bruisende regio bevindt word zeker duidelijker in het aanbod van hoger onderwijs. In een regio waar innovatie en kennisontwikkeling grote pijlers zijn is het aanbod uitputtend. In Nederland, of net over de grens in Aken. Alle mogelijke studierichtingen en opleidingsniveaus presenteren zich om Brunssum heen.