Duurzaam wonen

Brunssum heeft een sterke duurzame ambitie en streeft naar een energieneutrale toekomst. Met een aantal concrete projecten timmert de stad hard aan de weg.

Zonnepanelenproject Parkstad

Brunssum doet mee aan het Parkstad zonnepanelenproject, dat aan 7.250 particuliere woningeigenaren de kans biedt om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de eigen gemeente tegen een lage rente. Het zonnepanelenproject is een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energie-neutraal te zijn. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Project Asbest en Energie “Op gen Hoes”

In de wijk Op gen Hoes wordt asbest uit bestaande daken verwijderd. Tegelijkertijd vindt een verduurzaming plaats, met het plaatsen van dakisolatie en/of zonnepanelen. Meer informatie over dit project is hier te vinden.

Op zoek naar slimme bespaartips? Informatie over het verbeteren van je huis? Deze info over duurzaamheid en Brunssum (en meer) is terug te vinden op deze website.

Aardgasvrije wijk Brunssum Noord