Mogelijkheden

Chemie en materialen zijn van oudsher sterke factoren in de regio. Het grootste chemische industrieterrein van Europa ligt immers op 6 kilometer van Brunssum, dit biedt ook kansen voor de bewoners van Brunssum.

Daarnaast is Limburg een echte logistieke regio. Tussen de haven van Antwerpen en Rotterdam en dichtbij het Ruhrgebied. Met een sterke focus op de nieuwe logistieke rol als distributeur ontwikkelingen zich talrijke distributiecentra net ten noorden van Brunssum. Kansen genoeg!

Ingeklemd tussen de onderzoekers in Aken en VDL Nedcar in Sittard wordt de ontwikkeling rondom automotive met aandacht gevolgd vanuit Brunssum. Een bloeiende industrie die nieuwe wegen verkent en inslaat. En waarin Brunssum potentie ziet.

Zorg is in Zuid-Limburg steeds een belangrijke economische factor. Ook medische technologie en de logistiek daaromheen hebben een vaste plek veroverd op de economische agenda van Limburg. En dus ook van Brunssum. Met een aantal toppers binnen de gemeente en met een sterk Medtech-cluster in Heerlen ligt ook hier werk voor Brunssummers.