Groene corridor

In september 2016 kreeg Brunssum er een toeristische attractie bij: een nieuwe groene corridor die de natuurgebieden in Brunssum-Oost met elkaar verbindt. De corridor, aangelegd rondom een meanderende Rode Beek, maakt het mogelijk om, wandelend of fietsend, van de attracties in het Schutterspark door te steken naar het prachtige, uitgestrekte natuurschoon van de Brunssummerheide.

Een leuk en afwisselend uitje voor het hele gezin, bijvoorbeeld tijdens de herfstvakantie!

90 jaar lang waren ze van elkaar gescheiden: de Brunssummerheide en het Schutterspark. De barricade werd gevormd door een mijnsteenberg. In 2014 zijn gemeente, waterschap en provincie begonnen met het afgraven van die berg. Daarbij werd tevens een stuk van de Rode Beek opengelegd en een nieuwe, 15 meter hoge brug ter hoogte van de Ganzepool gebouwd.

Natuurschoon

In de zomer van 2016 was de klus geklaard. Het resultaat: een nieuw natuurgebied van circa 2 hectare rondom een meanderende beek die de natuurgebieden Brunssummerheide, Schutterspark, Schinveldse Bossen en Teverenerheide met elkaar verbindt. De grootste dieren die op de heide leven, de reeën, kunnen nu via deze ecologische verbinding veilig naar andere natuurgebieden trekken.

Ook bezoekers zijn welkom in het nieuwe natuurgebied. Door de corridor lopen fiets- en wandelroutes zodat er voor de liefhebbers van rust en natuurschoon één groot uitgestrekt groengebied ontstaat op de oostflank van Brunssum. Een bezoek absoluut waard!