Regio

Ook rondom Brunssum is er op cultureel vlak genoeg te beleven. Deze regio is de bakermat van Europa. Waar de Romaanse en Germaanse culturen langs elkaar schuiven. Waar drie talen samenkomen. Waar Karel de Grote het eerste grote Europa smeedde. In die bron ligt een rijkdom aan cultuur. Van de Dom in Aachen tot de Opera in Luik. Over de oude Romeinse wegen langs Brunssum tot in Koln of Tongeren. Of in de nieuwe musea als Ludwig, Bonnefanten of La Boverie (partner van het Louvre) in Luik.

Concerten

De Brikke Oave bouwt aan een sterke en brede concertagenda. Met verschillende stijlen en smaken. En in het openluchttheater krijgen concerten een heel bijzonder karakter, van Pink Floyd Project tot het Rosenberg Trio.

Daarnaast bieden de zalen in Sittard en Heerlen dé bands van dit moment letterlijk het podium. En heeft het Parkstad Theater in Heerlen het complete culturele aanbod over de vloer.

Theater is een belangrijk onderdeel van de cultuur van Parkstad Limburg. Theaters hebben steeds een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het individu en van de regio, naast het bieden van ontspanning. De Parkstad Theaters zijn een van de grootste theaters van Nederland, op de rand van Brunssum.

Dé plek waar de cultuur van de stad en de Euregio ademt. Dé ontmoetingsplek voor creatieve kruisbestuiving, 12 maanden per jaar bruisend van vernieuwing én traditie.