Najaarskermis 2019

Van vrijdag 4 oktober tot en met dinsdag 8 oktober 2019 is er kermis in Brunssum.

De najaarskermis op het Koutenveld start op vrijdag 4 oktober om 16.00 uur en duurt die dag tot 24.00 uur. Op zaterdag 5 tot en met maandag 7 oktober is de kermis geopend vanaf 14.00 uur en is de officiële sluitingstijd 23.00 uur. De laatste dag, dinsdag 8 oktober is de kermis geopend vanaf 14.00 uur en sluiten de zaken om 22.00 uur. Alle dagen zullen er naast de attracties diverse activiteiten zijn. Kom naar de kermis en zie wat er te doen is.

Gratis Fietsenstalling
Tijdens de openingstijden van de Najaarskermis in Brunssum zal de bewaakte gratis fietsenstalling gevestigd worden nabij de ingang van de kermis aan de Raadhuisstraat. Deze locatie wordt duidelijk met banners en borden aangegeven.
Wie met de fiets of scooter het evenement bezoekt, heeft de mogelijkheid om deze gratis gedurende de aangegeven openingstijden te stallen. Door handhavers en beveiligers zal streng worden opgetreden tegen het feit van het aanwezig hebben van een vervoermiddel op het terrein. Het is dus strikt verboden om zich met enig vervoermiddel op het kermisterrein te begeven. De openingstijden van de fietsenstalling zijn gelijk aan die van de kermis.

EHBO post
Een voorziening die op het kermisevenement niet meer weg te denken is de EHBOpost. Deze is gevestigd op het kermisterrein zelf. Op deze locatie heeft men de mogelijkheid om in rust bezoekers die het nodig hebben te verzorgen.

Toiletvoorziening
Bezoekers van de kermis kunnen, tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de aanwezige toiletvoorziening. Verder zullen er plaszuilen en voor invalide een speciale invalide bio-box aanwezig zijn.

Nachttoezicht kermisterrein
In Nederland is het helaas trend geworden dat vandalen het gemunt hebben op kermisattracties en/of kermisvoorzieningen op én rondom het kermisterrein. Steeds vaker is het in de media te horen c.q. te lezen dat criminelen hebben toegeslagen op evenemententerreinen en dat standhouders en organisaties extra kosten moet maken om e.e.a. te herstellen. Ook de gemeente Brunssum treft tijdens de openingsuren van de kermis maatregelen om haar kermisevenementen te vrijwaren van vandalisme. In overleg met exploitanten, leden van het kermisactiviteitencomité en de politie is nachttoezicht op het kermisterrein ingesteld. De toezichthouders zullen gedurende de nachtelijke uren van de kermis op én aan de rand van het kermisterrein surveilleren en staan in direct contact met de meldkamer van de politie. Laten wij allen het evenement koesteren want de kermis is er voor iedereen, behalve voor vandalen en criminelen. Zij zijn bij deze gewaarschuwd. Mocht u iets constateren tijdens de openstelling uren of s’ nachts kunt u bellen met 065338840.

Verkeersmaatregelen tijdens voorjaarskermis
In verband met de voorjaarskermis is een gedeelte van het centrum van Brunssum afgesloten voor verkeer. De verkeersmaatregelen duren van dinsdag 1 oktober tot en met woensdag 9 oktober. Het centrum zal bereikbaar zijn via alternatieve routes. De parkeervoorzieningen in de Raadhuisstraat tussen de Dorpstraat en het Koutenveld zijn vanaf dinsdag 07.00 uur, afgesloten. De Raadhuisstraat tussen het Koutenveld en de Dorpstraat is gesloten van dinsdag 1 oktober 17.30 uur tot de woensdag 9 oktober, 12.00 uur.

Parkeerterrein Koutenveld
Een deel van het parkeerterrein Koutenveld (het achtergelegen deel) is vanaf dinsdag 1 oktober 07.00 uur, afgesloten. Het parkeerterrein is helemaal afgesloten tussen woensdag 2 oktober en woensdag 9 oktober, 12.00 uur. Meer informatie over de verkeersmaatregelen tijdens de najaarskermis? Bel met uw gemeente, telefoon (045) 527 85 81, of 527 85 80. Kijk voor meer informatie over de najaarskermis, met het kermisprogramma en een overzicht van de attracties, op de website van de gemeente Brunssum, www.brunssum.nl/kermis.

Prikkelvrije kermis
Op dinsdag 9 oktober, van 16:00 tot 18:00 uur gaat de muziek zachter, zijn er geen knipperende lampen en wordt de draaisnelheid aangepast. Dit moment is bedoeld voor mensen die normaal overprikkeld raken door alle flitsende lichten, de harde muziek en andere geluidsbronnen. De bijzondere Ballon is aanwezig van 15:30 tot 18:30 uur om voor alle kinderen een mooie ballon creatie te maken

De navolgende attractie zijn op de kermis aanwezig:
Eten Piening Tini Fruitbar
Eten Vinck Pinda/ Oublies
Eten Lutjens-Kats Nougat/suikerwerken
Eten Knubben Amusement Snack Palce
Eten VOF Stroucken-Hendriks Suiker spin
Eten Van Wijk, Vis
Eten Knubben Amusement Gebakkraam
Eten Swinkels Spaanse Churro’s / Curlychipz

Groot vermaak Kroon Albert Jan Cake Walk
Groot vermaak Swinkels amusement Autoscooter
Groot vermaak Dauphin Marcel Rupsbaan Butterfly
Groot vermaak Drenth, DBA Schietsalon
Groot vermaak Dhr. Witte Break – Dance

Kindervermaak vof.Lutjens-Knoop Kindercarrousel
Kindervermaak vof.Lutjens-Knoop Buggies
Kindervermaak Geven – Leclair Bussensport rond
Kindervermaak Geven – Leclair Ballen fontijn
Kindervermaak vof.Lutjens-Knoop Lijntrekspel
Kindervermaak E Jansen-Hertogs Eendjesspel
Kindervermaak Scheffer – Lutjens Bunge trampoline
Kindervermaak Rademaker-Vermeulen Baby-Flug

Spelen Bruggink Pusher
Spelen Sipkema – Brantenaar Lucky Cranes
Spelen Sipkema – Brantenaar Holly Cranes
Spelen Sipkema – Brantenaar Big One
Spelen de Vries Skeebal