'Het Plateau'- adventure en klimpark Brunssum is voor echte waaghalzen!

Aan de rand van het Schutterspark in Brunssum ligt Adventure Park het Plateau. Dé plek in Brunssum waar je je persoonlijke grenzen sowieso gaat verleggen (of verhogen?) Je kunt in Park het Plateau 8 meter de hoogte in, leren boogschieten en bijlwerpen en een mountainbike huren. In ‘Het Plateau’ Adventure- en Klimpark Brunssum geniet je bovenal van de Brunssumse natuur!

Een gezellig dagje uit gegarandeerd: Park het Plateau Brunssum biedt activiteiten voor jong en oud, voor iedereen die van avon(a)tuur houdt. Je kunt er klimmen in Klimpark Brunssum, boogschieten, bijlwerpen en er een mountainbike huren: zeker weten dat al je sportieve grenzen hier worden verlegd!

Klimpark Brunssum

Fotografie: Klimpark Brunssum

Klimmen in het klimpark Brunssum

Het prachtige klimbos van Park het Plateau bestaat uit 4 verschillende klimroutes. Tijdens de route klim je touwladders omhoog, houd je jezelf staande op wiebelbruggen, zwiep je net als Tarzan aan een liaan en ‘roetsj’ je via een zipline naar beneden: de routes zijn uitdagend én goed te klimmen door grote en kleine klauteraars. Het klimbos is een unieke kans om Brunssum eens vanuit de hoogte te bekijken!

Pssst... de namen van de klimroutes zijn afgeleid van de kolenmijnen die een grote invloed hebben gehad op ‘t gebied. De namen van de routes zijn: Wilhelmina, Hendrik, Emma en Maurits. De route Wilhelmina is voor iedere klimmer de start route: de gemakkelijkste route. Daarna worden de routes pittig… Durf jij ‘t aan?

Vind de Robin Hood in jezelf!

Naast je klim grenzen verleggen in Klimpark Brunssum, kun je ook de Robin Hood in jezelf wakker schudden tijdens een les (kruis)boogschieten. Je leert onder leiding van een instructeur op een doel te schieten. Maar pas op! Kruisboogschieten is niet zonder gevaar. En wat dacht je van de nieuwste rage overgewaaid uit Scandinavië? ‘Urban Axe Throwing’ ofwel bijlwerpen? Neem het op tegen je vrienden of collega’s en laat het beest in je los!

Ook is Het Plateau Brunssum de perfecte plek om een mountainbike te huren en je MTB-route te starten. Via dit startpunt ga je de singletracks in de omgeving van de Brunssummerheide en de Schinveldse bossen ontdekken. We schreven al eens een artikel over waarom moutainbiken in Brunssum zo’n goed idee is…

Klimpark Brunssum 03

Fotografie: Klimpark Brunssum

Al klimmende krijgt men... trek!

En last but not least, en wat ons betreft het leukste gedeelte tijdens of na een sportieve dag: heerlijk eten! in Restaurant Almhütte kun je genieten van heerlijke maaltijden uit de Limburgse en Oostenrijkse keuken. Apfelstrudel, wienerschnitzel of Kaiserschmarrn… Loopt het water je ook al in de mond? Restaurant Almhütte van Park het Plateau heeft genoeg lekkers te bieden. Ook vegan of vegetarische opties! 

Dus… genoeg avontuur te beleven in Het Plateau' Adventure- en Klimpark Brunssum.

almhutte klimpark brunssum

Pssst... het restaurant Almhütte en het klimbos is ook toegankelijk voor niet-klauteraars!