Wie sjoan ós Limburg is

Zet dit in mijn agenda

Muzikale ode aan Limburgse Troubadour Harry Bordon.

Datum
zondag 17 september, 2023 van 15:00 tot 17:00
Locatie
Openluchttheater Brunssum

In 2021 bracht een vijftal muzikanten tijdens festival Vocallis een ode aan Harry Bordon. In het programma ‘Wie sjoan ós Limburg is’ wordt het repertoire van Bordon gecombineerd met de liedjes van de deelnemende muzikanten. Tussendoor neemt Henk Hover de toeschouwers mee langs het roerige leven van de schrijver van Limburgse evergreens als ‘ ’t Kapelke’ en ‘Wie Sjoan ós Limburg is’ .

De liedjes, de verhalen en de geluidsfragmenten van interviews met mensen die Bordon daadwerkelijk hebben meegemaakt geven het publiek een mooi beeld van de mens Bordon, de tijd waarin hij leefde en de vertaling ervan naar de wereld van vandaag en de tijd van nu.
Harry Bordon vormde samen met Jo Erens, Frits Rademacher, Joep Rademakers en Sjef Diederen de Grote Vijf. Limburgse zangers die met hun gitaar door het leven gingen als troubadour. Bordon woonde tijdens zijn leven in Venlo, Geleen en Amsterdam. Hij was naast zanger ook cabaretier en conferencier. Hij stierf op 59-jarige leeftijd in Amsterdam. Halverwege de jaren ’50 waren zijn bekendste liedjes vrijwel dagelijks op de radio te horen.

Linda Koolen (zang en contrabas), Linda Zijlmans (zang en gitaar) Ivo Rosbeek (piano en zang) en Tom Jaspers (gitaar en zang) nemen het muzikale deel voor hun rekening. Naast de liedjes van Bordon is er ook ruimte voor eigen repertoire dat hier en daar naadloos aansluit bij de liedjes van Bordon.
harry bordon

Van links naar rechts: Henk Hover, Harold K, Linda Zijlmans, Ivo Rosbeek en Linda Koolen (op de foto ontbreekt Tom Jaspers)
Foto: Jan Paul Kuit