Veteranendag op zaterdag 17 september

Zet dit in mijn agenda

Op zaterdag 17 september 2022 vindt de Internationale Veteranendag plaats. De Veteranendag is een evenement voor jong en oud!

Datum
zaterdag 17 september, 2022 van 11:00 tot 18:00
Locatie
Lindeplein

De Veteranendag wil een bijdrage leveren aan een betere maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen. Speciale aandacht is er voor de ‘jonge’ veteraan. Veel mensen denken bij veteranen aan mensen die lang geleden in een oorlog vochten. Maar er zijn ook veteranen uit recente conflicten. Jonge mensen die volop in het leven staan. De buurman. Een moeder op het schoolplein. De buschauffeur. Veteranen kom je overal tegen. Ook in Brunssum.

Programma

Het programma, van 11 tot 18 uur, bestaat uit een herdenking, een parade, en een feestelijk programma op en rondom het Lindeplein. Toegang is gratis.

Vanaf 11.30 uur is er op het Lindeplein een officiële plechtigheid, met kransleggingen, het hijsen van vlaggen en de Last Post.

 Vanaf 13 uur trekt de veteranenparade door de Kerkstraat naar het Lindeplein. De parade bestaat uit internationale pelotons veteranen, waaronder Britse, Amerikaanse, Duitse en Nederlandse veteranen. Verder loopt er een peloton mee van het NAVO-hoofdkwartier, JFC.  In de parade rijden ook militaire voertuigen en ander materiaal mee.

 Vanaf 13.30 uur is er een verbroederingsfeest op het Lindeplein. Met muziek, eten en drinken en diverse activiteiten voor kinderen. Er staan informatiestands en militaire voertuigen.

Het feest op het Lindeplein is omstreeks 18 uur afgelopen.

Veteranendag 2022