Verspillingsvrije Week in Brunssum

Zet dit in mijn agenda

Van maandag 12 september tot en met vrijdag 16 september 2022 vindt de Brunssumse Verspillingsvrije Week plaats. U doet toch ook mee?

Van
maandag 12 september, 2022 om 12:00
Tot
vrijdag 16 september, 2022 om 17:00

Tijdens de Verspillingsvrije Week zal er aandacht gegeven worden aan het voorkomen van voedselverspilling. Minder voedsel verspillen betekent geld overhouden, zorgen voor een beter klimaat en voldoende voedsel voor iedereen.

Programma Verspillingsvrije Week   

Benieuwd wat er in Brunssum te doen is van maandag 12 september tot en met vrijdag 16 september 2022?:

  • De verspillingsvrije week start op maandag 12 september met een speciale editie van ‘Kom op de Verspillingsvrije soep’ in het Noorderhuis, inloop 12:00 uur. Zo laat Naima zien hoe je met restjes, groente uit de moestuin of van de winkel een overheerlijke verspillingsvrije soep kunt maken. Benieuwd naar deze overheerlijke soep? Meld je dan aan via naimaouaissa@mgzl.nl of 06-57366509.
     
  • Daarnaast stelt de gemeente Brunssum 50-tal verspillingsvrije tasjes beschikbaar. Een goodiebag met daarin een koelkast en- vriezersticker, eetmaatje en een folder met informatie over voedselveiligheid. Deze Verspillingsvrije tasjes zijn beschikbaar bij de Gemeentewinkel.
     
  • Ook enkele Brunssumse horeca-ondernemers doen mee! Gaat u eten bij Ristorante La Storia, Grieks restaurant Kriti, Stakehouse Dalmacija of Canadian Corner? Wat er overblijft van uw maaltijd kunt u meenemen in een Ons duurzame Brunssum Foodiebag, een herbruikbaar koeltasje met een uniek logo. Zo kunt u thuis nog nagenieten en de restauranthouder hoeft geen voedsel weg te gooien.
     
  • De Brunssumse Verspillingsvrije week wordt op vrijdag 16 september afgesloten met een gezellige middagactiviteit in de Volkstuinen In den Lemmender. Er zal een voorlichting plaatsvinden over het zelf kweken van groenten, fermenteren en het inmaken van voedsel. Daarnaast zal er ook een lekker hapje geserveerd worden uit ’t Bakkes (drank voor eigen rekening). Wie mee wil doen aan deze activiteit, is van harte welkom!  Aanmelden voor afsluitende activiteit Verspillingsvrije week - Gemeente Brunssum, Let op!; maximaal 50 personen per tijdslot, 12:30 uur| 15:00uur.

 

129097610_m    Verspillingsvrije week