Najaarskermis 2022 Brunssum

Zet dit in mijn agenda

De najaarskermis op het Koutenveld start op vrijdag 30 september om 16.00 uur en duurt die dag tot 23.00 uur. Op zaterdag 1 oktober tot en met maandag 3 oktober is de kermis geopend vanaf 14.00 uur en is de officiële sluitingstijd 23.00 uur. De laatste dag, dinsdag 4 oktober is de kermis geopend vanaf 14.00 uur en sluiten de zaken om 22.00 uur.

Van
vrijdag 30 september, 2022 om 16:00
Tot
dinsdag 04 oktober, 2022 om 22:00

Najaarkermis

 

Gratis fietsenstalling 

Tijdens de openingstijden van de Najaarskermis in Brunssum kunnen bezoekers gebruik maken van een bewaakte fietsenstalling. Deze is gratis.

Wie met de fiets of scooter het evenement bezoekt, kan van deze stalling gebruik maken. De stalling heeft dezelfde openingstijden als de kermis.

Let op: het is niet toegestaan met fiets, scooter of enig ander vervoersmiddel het kermisterrein te betreden. 

EHBO-post 

Op het kermisterrein is een EHBO-post aanwezig, voor (kleine) ongevallen of ongemakken.

Toiletvoorziening 

Bezoekers van de kermis kunnen gebruik maken van een toiletvoorziening. Voor de toegang wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Voor invalide bezoekers voorziet het kermisterrein in een speciale voorziening.

Daarnaast kunnen bezoekers gebruik maken van plaszuilen. 

Nachttoezicht kermisterrein 

Vanwege de veiligheid is het kermisterrein alleen toegankelijk tijdens openingstijden.

Na sluitingstijden is het terrein afgesloten. Het is niet toegestaan zich dan op het kermisterrein te bevinden.

Tijdens de nachtelijke uren vindt nachttoezicht plaats. Deze toezichthouders surveilleren op en rondom het kermisterrein. Zij staan doorlopend in direct contact met de meldkamer van de politie.

Mocht u, tijdens openingstijden of daarbuiten, iets verdachts opmerken op of rondom het kermisterrein, meld dit dan via 06 533 88420. 

Verkeersmaatregelen tijdesn najaarkermis 

In verband met de najaarskermis is een gedeelte van het centrum van Brunssum afgesloten voor parkeren. De verkeersmaatregelen duren van dinsdag 27 september tot en met woensdag 5 oktober. 

De parkeervoorzieningen op het Koutenveld en aan de Raadhuisstraat tussen de Dorpstraat en het Koutenveld zijn vanaf dinsdag 07.00 uur, afgesloten. 
De Raadhuisstraat tussen het Koutenveld en de Dorpstraat is afgesloten van dinsdag 27 sept 17.30 uur tot de woensdag 5 oktober, 12.00 uur.

Prikkelarme kermis 

Op dinsdag 4 oktober is er een prikkelarme kermis.

De prikkelarme kermis is bedoeld voor mensen die normaal overprikkeld raken door alle flitsende lichten, de harde muziek en andere geluidsbronnen. Tijdens de prikkelarme kermis gaat de muziek zachter, zijn er geen knipperende lampen en wordt de draaisnelheid aangepast.

De prikkelarme kermis duurt van 16 tot 18 uur. 

Opening activiteit en rand programma 

Op vrijdag 30 september zal er rond 19:00 uur een rondgang plaatsvinden door de scoutingband en aansluitend zal de kermis officieel geopend worden. Verder zullen er dagelijks extra activiteiten plaatsvinden zoals ballonnenclowns, sambabands etc.