Koningsdag 2023

Zet dit in mijn agenda

27 april is het weer zover! Koningsdag wordt feestelijk gevierd in Treebeek. Volgens jarenlange traditie wordt er gestart met een rondwandeling door Treebeek met versierde fietsen.

Datum
donderdag 27 april, 2023 van 10:00 tot 15:00
Locatie
Treebeek

27 april a.s. is het weer zover! Koningsdag wordt feestelijk gevierd in Treebeek. Volgens jarenlange traditie wordt er gestart met een rondwandeling door Treebeek met versierde fietsen. De start hiervan is om 10.00u bij Emma Nova. Vervolgens is er een aubade op het Engerplein (10.15u). Hier worden de volksliederen gezongen, muzikaal begeleid door verschillende muziekverenigingen uit Treebeek. Om de hele wijk, van jong tot oud, te betrekken bij Koningsdag zal de rondwandeling daarna vervolgen naar de tuin van Emmastaete. Daar is een feestelijk moment, samen met de oudere bewoners van de wijk. Daarna keert de hele optocht terug naar de speeltuin in Treebeek. Daar is vervolgens een feestelijke middag waar medewerking is van vele verenigingen uit de wijk. Dans, muziek, sport, spel, lekker eten, lekker spelen in de Speeltuin, rennen over een opblaasbare stormbaan, scouting en nog zoveel meer!
Deze dag is gratis toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud! Met de versierde fietsen zijn ook prijsjes te verdienen. Ook is er een kinderrommelmarkt. Heb je zin om spulletjes te verkopen? Neem ze mee naar Koningsdag, vanaf 12.00u kun je je kleedje neerleggen bij de speeltuin. De dag zal duren tot ongeveer 15.00u. Meer informatie over deze dag is te vinden op de Facebookpagina van de Oranjevereniging Treebeek.

Koningsdag 2023