Jubileumconcert Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Zet dit in mijn agenda

Onder leiding van chef-dirigent Jos Stoffels geeft het Reünie orkest Limburgse jagers op 25 september een bijzonder concert in het Openluchttheater.

Datum
zondag 25 september, 2022 van 15:00 tot 17:00
Locatie
Openluchttheater

Ladyspeaker Helga Ramakers leidt bezoekers op deskundige wijze door het programma. Het concert duurt van 15.00 uur tot ca. 17.00 uur en is vrij toegangkelijk.
 

Het Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Op initiatief van kapelmeester Alwien Liew On, en met medewerking van de toenmalige Regimentscommandant, Luit.Kolonel bd. Jan Bleijerveld, en de Reüniecommissie werd op 25 januari 1992 het Reünie-Orkest Limburgse Jagers opgericht. In december 1999 werd de eerste CD met de titel Memory uitgebracht en het hele jaar 2000 stond in het teken van het 50-jarig bestaansfeest van het Regiment Limburgse Jagers, waarvan het befaamde Tamboer-en Fanfarekorps der Limburgse Jagers deel uitmaakte totdat in 1990 de militaire dienstplicht werd afgeschaft.  Leden van het Reünie-Orkest hebben ooit hun dienstplicht vervuld als muzikant bij het Tamboer-en Fanfarekorps der Limburgse Jagers. De muzikanten, woonachtig, in alle delen van de provincie Limburg en oostelijk Noord-Brabant, hebben voor het 30-jarig bestaansfeest een geheel nieuw programma ingestudeerd dat zal worden uitgevoerd tijdens het concert in het Openluchttheater in Brunssum op 25 september 2022.

Het 53 muzikanten tellende orkest staat sinds 2004 onder leiding van de Limburgse chef-kapelmeester Jos. Stoffels.
Het Tamboer- en Fanfarekorps der Limburgse Jagers werd in 1957 door de Limburgse bevolking voor het eerst in gala-uniformen gestoken. 
Op initiatief van de plotseling en veel te vroeg overleden in Brunssum woonachtige voorzitter Henk Bok, werd de CD ‘Memory’ opgenomen. Van de opbrengst uit de verkoop hiervan werd een groot gedeelte gereserveerd voor nieuwe uniformen voor het Reünie-Orkest Limburgse Jagers
Affiche Brunssum-1

reunieconcert limburgse jagers