Odyssee: Grieks spektakeltheater op het Lindeplein

Zet dit in mijn agenda

Op zaterdag 3 september vindt op het Lindeplein een voorstelling plaats van het theaterspektakel 'Odyssee'. De voorstelling begint om 21.15 uur. Toegang is gratis.

Datum
zaterdag 03 september, 2022 van 21:15 tot 22:30
Locatie
Lindeplein

Een Grieks verhaal over een held, die op zoek is naar huis, vertaald naar de straat en opgevoerd in 65 minuten.

Bij de gedurfde en meeslepende muzikale voorstelling ‘Odyssee’ van Theater Gajes bevindt het publiek zich te midden van het spel. Met een inventief bewegend decor, acteurs op stelten en muzikanten op grote hoogte vertelt het gezelschap het eeuwenoude avontuur van Odysseus, de mythische held uit het epos van Homerus.

‘Odyssee’ is een beeldende en muzikale voorstelling, waarbij gebruik wordt gemaakt van grootse en innovatieve beeldende objecten en machines. Zo wordt Ithaka verbeeld door een toren met weefgetouwen en gaat Circe, de grote verleidster, op een paal 11 meter omhoog de lucht in. Het schip waarmee Odysseus de reis naar huis maakt, verplaatst zich met alle bemanningsleden erop door het publiek heen. De technische effecten zorgen voor een adembenemend spektakel. Een ander belangrijk element in ‘Odyssee’ is de live muziek. De muzikanten acteren ook en worden rondgereden op fietsconstructies die soms boven het publiek uitstijgen. Alle muziek is speciaal gecomponeerd voor de voorstelling.

Als toeschouwer ben je onderdeel van de voorstelling en beweeg je letterlijk mee met het spektakel, dat zich afspeelt op twee niveaus. Op het grondniveau zie je de techniek, alsof je in de coulissen kijkt. En boven je hoofd ontvouwt zich de theatrale werkelijkheid waarin je je kunt verliezen.

De voorstelling van Theater Gajes start om 21.15 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.culturanova.nl.

Kijk hier voor een impressie van 'Odyssee'