NAVO/AFCENT 70th anniversary jubileumconcert

Zet dit in mijn agenda

70 jaar JFC wordt groots gevierd met een concert door internationale militaire bands, aangeboden door het NAVO-hoofdkwartier Brunssum.

Datum
vrijdag 23 juni, 2023 van 14:00 tot 15:00
Locatie
Openluchttheater Brunssum

Het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum biedt inwoners van Brunssum, jong en oud, op vrijdag 23 juni een gratis concert aan in het Openluchttheater.

Het concert wordt verzorgd door een Duitse militaire band, de Musikkorps der Bundeswehr. Dit orkest bestaat uit 60 militairen, en geldt als één van de meest gerenommeerde Duitse militaire bands. Het Musikkorps brengt een afwisselend muzikaal programma - met ook enkele Limburgse klanken.

Het concert van het Musikkorps duurt ongeveer een uur.

Toegang is gratis.

NAVO-concert

70 jaar NAVO-hoofdkwartier

Het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum werd 70 jaar geleden, in de zomer van 1953, opgericht in Fontainebleau, nabij Parijs, Frankrijk. Het heette toen nog AFCENT. 

In 1966 trad Frankrijk uit (de militaire tak van) de NAVO). In 1967 vestigde AFCENT zich daarom in Brunssum. Sinds 2004 draagt het de naam Headquarters Allied Joint Force Command Brunssum.

Met het aanbieden van de gratis concerten op 23 juni wil de NAVO de diepe dankbaarheid tot uiting brengen voor de gastvrijheid van de Brunssumse bevolking. De NAVO zal later dit jaar nog enkele andere publieksevenementen organiseren.