Alles wat je wilt weten over het nieuwe seizoen van het Openluchttheater!

Theater, kindertheater, filmvoorstellingen, dans, zang, bands, en livemuziek van alle genres. Al meer dan een halve eeuw onlosmakelijk verbonden met het Vijverpark en verstopt tussen de wilgen en het water. Het openluchttheater van Brunssum.

Het magische Openluchttheater in Brunssum is al jaren een unieke en sfeervolle plek tussen de wilgen en het water van het prachtige groene vijverpark. Bijna iedere Brunssumer heeft wel een mooie herinnering aan het Openluchttheater, en er een voorstelling gezien of er zelf opgetreden met harmonie, koor, dansgroep of fanfare. Het theater is misschien even zoeken, maar als je er eenmaal bent is het niet te missen. De betonnen blokken vormen een grootse tribune, en door de natuur en de kleine vijver waan je je in een magische oase van groen en rust. Maar niet als er een voorstelling plaatsvindt. Want dan blaast de energie je om de oren.

Het seizoen gaat van start!

Het 2023 seizoen van het theater gaat van start en je bent van harte welkom om te komen genieten! De Brunssumer staat ook dit jaar weer een interessant en spectaculair programma te wachten. Voor de Brunssumer én de buren, groot en klein en voor ieder wat wils: laat je verrassen door de veelzijdigheid van het Openluchttheater Brunssum... Naast het programma vind je in dit artikel alles wat je wilt weten over het nieuwe seizoen van het Openluchttheater. 

 

Zondag 23 april - Cooking with Knopfler - Dire Straits & Mark Knopfler Tribute

Bart Buls en David Piedfort, Cooking with Knopfler, spelen hits als The Sultans Of Swing, Walk Of Life en Brothers In Arms. Geniet van Knopflers sfeervolle grooves, Rhythm and blues, feeërieke ballades en vele andere parels. 

Aanvang: 14:30 uur // Entree: € 25,75

Koop je tickets hier

Vrijdag 12 mei - Ons Brunssum Borrelt #BRUBO

Een sfeervolle borrel om te netwerken met gezellige mede Brunssumers onder het genot van een hapje, drankje en heerlijke beats. Meer weten? Check de Facebook of Instagram van Ons Brunssum Borrelt.

Aanvang: 17:00 uur // Entree: Gratis

Vrijdag 19 mei - Classic meets Pop - Harmonie de Bazuin & The New Sensation

Ter ere van de Schutterij- St. Gregorius de Grote Schuttersfeesten laat Harmonie de Bazuin & The New Sensation het publiek genieten van de beste popliedjes. After Party featuring DJ Garcon le Groove.

Aanvang: 19:00 uur // Entree: Gratis

Woensdag 24 mei - Droomkoffer 

Pien & Lotje vinden wel een heel bijzonder boek en samen gaan ze op avontuur. Lukt het ze om het raadsel op te lossen?

Aanvang: 15:00 uur  // Entree: Gratis

Vrijdag 9 juni - SMK Vijverparkconcert

Leerlingen en docenten van SMK laten van zich zien en horen tijdens het SMK Vijverparkconcert. Van popbands tot seniorenorkest, van klassieke dans tot saxofoonensemble: een afwisselende avond vol muziek en dans!

Aanvang: 19:00 uur // Entree: Gratis

Zondag 11 juni - Zomertour: Young Talent Festival

Hét podium voor creatieve en kunstzinnige jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Aanvang: 14:00 uur // Entree: Gratis

Woensdag 21 juni - De Reuzenverschrikker XXL (4+)

DE REUZENVERSCHRIKKER XXL is een muziektheatervoorstelling met gesproken dialogen en liedjes op muziek van de Russische componist Alexander Gretchaninov.

Aanvang: 15:30 uur // Entree: Gratis

Vrijdag 23 juni - NAVO/AFCENT 70th anniversary jubileumconcert

70 jaar JFC wordt groots gevierd met een concert door internationale militaire bands, aangeboden door het NAVO-hoofdkwartier Brunssum.

Aanvang: 14:00 uur // Entree: Gratis

Zondag 25 juni - Midzomer Dagdroom - Wante Sport 

Wante Sport presenteert een gymnastische show. Met een toefje circus!

Inloop vanaf: 14:30 uur - Start show: 15:00 uur // Entree: Gratis

Vrijdag 7 juli - Nederlands Douane Orkest & Phil Bee

Op vrijdag 7 juli zal het Nederlands Douane Orkest samen met zanger Phil Bee een spetterend zomerconcert verzorgen in het Openluchttheater Brunssum.

Aanvang: 20:00 uur // Entree:  € 5,00

Koop je tickets hier

Woensdag 19 juli - Klieder, Kledder, Klater - Goud Verteltheater

Peuter/kleutervoorstelling - Goud verteltheater speelt, vertelt en daagt je uit om mee te doen. Maak kennis met Noir de Vertelgitaar en Ramon de Cajun. Interactief vertel en muziektheater door Peggy en Myrthe Alofs.

Aanvang: 15:00 uur // Entree:  Gratis

Zondag 6 augustus - Aloha from Hawaii

Een muzikale hommage aan Elvis Presley’s Aloha From Hawaii.

Aanvang: 15:00 uur // Entree:  € 15,00

Koop je tickets hier

Zaterdag 12 augustus - Santana Tribute

De achtkoppige formatie trakteert op een 3 uur durende show met het beste van het beste van Santana. Alle grote hits komen voorbij en er is ruimte voor solo's. Bezetting: gitaar, bas, drums, keys, 2x zang en 2 x percussie.

Aanvang: 19:00 uur // Entree:  € 18,00

Koop je tickets hier

Woensdag 16 augustus - Stiekem Gedaan

Als Pien & Lotje iets doen wat eigenlijk niet mag heeft dat natuurlijk gevolgen. Zal alles goedkomen en wordt alles weer “normaal”?

Aanvang: 15:00 uur // Entree:  Gratis

Zaterdag 26 augustus - Neil Young Tribute

Tijdens de show brengt leNoise het beste4 van Neil Young & Crazy horse naar het theater. Zoveel bevlogenheid en passie maak je zelden nog mee!

Aanvang: 20:00 uur // Entree:  € 23,25

Koop je tickets hier

Zondag 3 september - Podlasie, Dori, Afrikakoor

Laat je verrassen door een programmamix van dans, muziek en zang!

Aanvang: 14:00 uur // Entree: Gratis

Zaterdag 9 september - Dorona Alberti

De frontvrouw en zangeres van de populaire formatie Gare du Nord presenteert deze avond de mooiste pareltjes van haar tour 'Pearls'.

Aanvang:  20:00 uur // Entree: € 15,00

Koop je tickets hier

Woensdag 13 september - Hakim op z'n best

Een interactieve show voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen!

Aanvang:  15:00 uur // Entree: € 5,00

Koop je tickets hier

Zondag 17 september - Wie sjoan ós Limburg is

Muzikale ode aan Limburgse Troubadour Harry Bordon. 

Aanvang:  15:00 uur // Entree: Gratis

Zondag 24 september - Afsluiting seizoen

De luisteraar wordt meegenomen op een spannende muzikale reis, waar nostalgische gipsy ballads en aanstekelijke dansnummers in een rap tempo worden afgewisseld. De voorstelling is in een unieke samenwerking met Harmonie Orkest Concordia en Harmonie Orkest Brunssum!

Aanvang:  15:00 uur // Entree: Gratis

Psst... Het  programma voor 2023 van het Openluchttheater is ook opgenomen in onze evenementenkalender. Je vindt het overzicht hier.

 

Locatie, bereikbaarheid & toegankelijkheid

Het Openluchttheater Brunssum bevindt zich op een prachtige groene locatie in het Vijverpark. Je kunt het theater bereiken door de ingang op de Doorvaartstraat 102. Het theater is ook te bereiken via een wandeling door het Vijverpark. Volg dan de bordjes Openluchttheater Brunssum.
Het Openluchttheater Brunssum is goed bereikbaar met de bus via halte Lindeplein of halte Wilhelminastraat. Kom je met de auto? Parkeer dan de auto op een van de vele parkeerplaatsen rondom het Vijverpark; Doorvaartstraat, Alsdorfplein of het Koutenveld.

Het Openluchttheater is rolstoelvriendelijk: het Vijverpark is rolstoeltoegankelijk en het theater heeft ruimte voor 500 zitplaatsen, waaronder een aantal rolstoelplaatsen.
 

Praktische informatie

De meeste voorstellingen zijn gratis, voor een aantal voorstellingen moet je tickets kopen. Meer informatie en ticketverkoop vind je via onze website en social media kanalen. Het kan zijn dat door omstandigheden voorstellingen worden gewijzigd. Houd daarom onze website en sociale media kanalen in de gaten voor alle bijgewerkte informatie en updates.

Je zit er comfortabel bij in ons Openluchttheater dankzij onze zitkussentjes. Is het een keertje fris? Dan kun je natuurlijk zelf ook een dekentje meenemen. 

Pinnen? Ja graag! Tijdens een voorstelling kun je consumptiebonnen kopen. Let wel even op! Je kunt alleen pinnen. 

Eten & drinken

Bij een aantal voorstellingen wordt er zelfs eten en drinken passend bij de voorstelling aangeboden. Hiervan word je op de hoogte gebracht. Drinken is ook tijdens voorstellingen  te koop, je kunt hiervoor vanwege veiligheid betalen via pin.

Ja, ik wil!
Trouwen op een bijzondere locatie? Het “ja-woord” klinkt nog mooier in het Openluchttheater Brunssum! Ja, wil jij? Neem dan vrijblijvend contact op via 045 – 5278 555.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg het Openluchttheater Brunssum op Facebook en/of Instagram