6 redenen waarom je dit jaar nog het Openluchttheater Brunssum moet bezoeken!

Het magische Openluchttheater in Brunssum is al jaren een goed bewaard geheim tussen de wilgen en het water van het idyllische Vijverpark. Met een gloednieuwe overkapping voor publiek én artiesten en een knallende openingsprogrammering, is deze unieke plek he-le-maal klaar voor de schijnwerpers. Laat je overrompelen, let’s go!

Unieke theaterervaring in het groen

Yes yes yes! Het nieuwe seizoen van ons prachtige Openlucht Theater staat voor de deur! Er is gewerkt aan een divers programma voor Brunssumers én buren, voor groot en klein: het wordt méér dan fijn. Sowieso mag je een seizoen bomvol dans, zang, (kids)theater en film verwachten. Maar ook je smaakpupillen worden niet vergeten. Ons Openlucht theater Brunssum gaat voor totaal en heeft het allemaal!

6 redenen om Openlucht theater Brunssum dit jaar nog te bezoeken

Dat klinkt als iets wat je mee wilt maken, toch? Wat je er allemaal voor moois kunt beleven, zetten we hier in vogelvlucht voor je uiteen. Zien we je gauw? 

1.    Tintelend theater (van eigen bodem)

Een plek waar Brunssumse verenigingen hun voorstellingen houden.

Onze regio bruist van de creativiteit en dat zie je terug in het brede aanbod van voorstellingen. Maar niet alleen lokale helden passeren de revue, ook sterren van (inter)nationale bodem staan klaar om te schitteren. 

Kijk welke theatervoorstellingen je absoluut niet wilt missen!

2.    Dans met de hoofdletter D

Een plek waar de wereld danst.

Van Flamenco, tot hiphop, van folklore tot dance. Uit Spanje, ons eigen parkstad of een dansje rond de hele wereld tijdens de befaamde Parade. De heupen gaan gegarandeerd los. 

Ontdek welke dansvoorstellingen jou uit de stoel krijgen

Psst… een bijzonder weetje uit Ons Brunssum

Wist je dat het Openlucht theater in Brunssum het enige openluchttheater is met een overkapping over zowel het zitgedeelte voor het publiek als daaraan vast ook het podium voor de artiesten? Hoe fijn als het weer eens regent, maar ook als het zonnetje net wat te hard schijnt: je zit hoe dan ook lekker beschut.  

3.    Magische muziek uit alle hoeken

Een plek waar blues, jazz en rock & roll tot leven komen.

Je hoeft niet ver te reizen voor Wereldse muziek van je dromen, gewoon naar Brunssum komen! Van klassiek, tot pop, van the blues of jazz tot rock & roll. Met onder andere trotse namen als The Rolling Beatles, Phil Bee Trio of Guido’s Orchestra en zoveel meer, wordt het een avondje om nooit te vergeten. Beloofd! 

4.    Als een kind zo blij

Een plek waar kinderdromen uitkomen.

Theater is voor alle leeftijden, dus ook voor de allerkleinsten. Hoe leuk is het dat ze zelf kunnen meebepalen hoe de show van Puk en Pien gaat? Of met spanning luisteren naar Ribbeltje uit het boek van Tiny Schoonbrood Linnartz uit ons eigen Brunssum? Vaak op woensdagmiddag, soms zelf gratis. Maar ook zijn er geregeld shows op zaterdag. Zo komt in september bijvoorbeeld Hakim van Sesamstraat. Neem je kindjes mee en kom ook gezellig! 

Bezorg je kind (en jezelf ook) een stralende glimlach en zoek een show

Psst… een bijzonder weetje uit Ons Brunssum: Wist je dat ín de overkapping van ons Openlucht theater maar liefst 14 quotes van bijzondere theaterlegendes zijn verstopt. Je hoeft alleen maar omhoog te kijken om ze te ontdekken. Ken jij ze al allemaal?

5.    Film en food

Een plek waar beleving ook door de maag gaat.

Denk aan avondjes die in het teken staan van een bepaald land; zoals een Griekse avond waarbij je onder het genot van heerlijke Griekse lekkernijen wegdroomt bij de vrolijke en romantische film Mama Mia.

Houd de evenementenkalender in de gaten en bestel als eerste je kaarten

6.    Prachtige parel in het groen

Een plek met een rijke historie vol pracht en praal waar je lekker beschut kunt zitten
Mochten de tal van activiteiten je nog niet helemaal hebben overtuigd (wat we ons niet kunnen voorstellen), kom dan gewoon eens een kijkje nemen. De setting in het idyllische Vijverpark, de sfeer in die prachtige groene oase: dat is zó uniek en magisch, dat kan geen pen beschrijven. Dat moet je zelf ervaren!  

Psst… een bijzonder weetje uit Ons Brunssum

Wist je dat je in Openlucht theater Brunssum ook kunt trouwen? De intieme setting in het groen geeft jouw bijzondere dag net dat beetje extra glans. Dat gun je je toch ook?  

Kaartjes bestellen? 

Wacht niet te lang met het bestellen van een kaartje voor jouw favoriete show, want vol is vol. Bestellen doe je eenvoudig en veilig online via Tickli. 

Bestel kaarten voor Brunssumse evenementen